Haber

İstanbul Üniversitesi’nin ziyarete açılması tepki çekti

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, İstanbul Üniversitesi Açılışına tepki gösterdi. Ziyaretçilerin amfilere girdiğine işaret eden Demir, rektörlüğe seslenerek, “Üniversiteler bilimin merkezleridir. Oradaki gençlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için uygun eğitim ortamlarının oluşturulması ve korunması gerekiyor. Rektörlüğe çağrıda bulunuyorum.” İstanbul Üniversitesi bu yanlış topraklardan yüz çevirsin. Öğrencilerinizin sesine kulak verin. İstanbul Üniversitesi bir müze değildir.” .

Rektörlük kararıyla İstanbul Üniversitesi kampüsü vatandaşların kullanımına açıldı. Kararın ardından ziyaretçiler kampüsü doldurdu. Dersin işlendiği sırada gelen vatandaşlar amfilere girerek öğrencileri izledi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, rektörlüğün aldığı kararı eleştirerek şöyle konuştu:

“MİLYONLARCA GÖÇMENİN OLDUĞU BİR ŞEHİRDE HERKESE KAMPÜS AÇMAK GÜVENLİ DEĞİL”

“İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, okulun tüm kampüslerinin kapılarının ziyaretçilere açıldığını duyurdu. Açıklamanın ardından üniversite öğrencileri karara karşı çıktı. İstanbul Üniversitesi’nin müze değil okul olduğunu hatırlatan öğrenciler, kararın kaldırılmasını talep etti. Rektörlük, öğrencilerin itirazlarına kulak asmadan uygulamaya devam etti. Bugün kampüs ziyarete açık.” Ziyaretçiler amfilere girip kapıda durup öğrencileri izlemeye başladı. Hatta bazıları konferans salonunu dolaşarak dersin ve öğrencilerin fotoğraflarını çekti. Fotoğraflarının çekilmesine öğrenciler tepki gösterirken, ziyaretçiler aldırış bile etmedi. İstanbul Üniversitesi her şeyden önce bir eğitim kurumudur. Burası bir müze ya da sirk değil. “Okul yönetimi elinden geleni yaparak gençlerimizin güvenliğini tehlikeye atıyor. Milyonlarca mülteci ve göçmenin yaşadığı bir şehirde gençlerimizin eğitim gördüğü alanların halka açılması bu gençlerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Olası bir güvenlik ihlali durumunda rektörlük nasıl sorumlu tutulacak?”

Ziyaretçilerin amfilere girdiğine dikkat çeken CHP’li Demir, bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi:

REKTÖRLÜĞE SÖYLEDİ

“Aynı zamanda bu kararla öğrencilerin eğitim hakları da ihlal edilmektedir. Bugün rektörlüğün aldığı bu yanlış kararla İstanbul Üniversitesi kampüslerine herkes girebilmektedir. Böyle bir ortamda nasıl verimli eğitim sağlanabilir? amfiler öğrencilerin fotoğraflarını çekmiştir. Öğrenciler bu durumdan oldukça rahatsızdır. Bu açık bir tacizdir. Üniversite öğrencileri sosyal medyada seslerini duyurmaya ve rahatsızlıklarını dile getirmeye çalışmaktadırlar. Üniversiteler bilimin merkezleridir. Uygun eğitim ortamı sağlanmalıdır. oradaki gençlerimizin geleceğe umut beslemesi için yaratılmalı ve korunmalıdır. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nü bu yanlış karardan dönmeye çağırıyorum. Öğrencilerinizin sesine kulak verin. İstanbul Üniversitesi Müze değil!”

Kaynak: ANKA / Güncel

habermezitli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu